Хроничните хълцания и как да ги спрат

 • 3 months ago
 • 1

Хроничните хълцания и как да ги спрат

Хълцането, продължили по -дълго от 48 часа здравословни проблеми. Корекции за сън и хранене често са необходими за справяне със състоянието.

Причината не винаги е очевидна, но хроничните хълцания често са свързани с основен медицински проблем.

В тази статия, Разглеждаме какво може да причини хронични хълцания, заедно със стъпки, които могат да се предприемат за лечението им.

Какво представляват хроничните хълцания?

Хълцането се причинява от неконтролиран спазъм на диафрагмата , последван от гласовите струни бързо се затварят и издават отличителен звук.

Няма ясна причина за хълцане, но вълнение, стрес или консумация на специфична храна или напитки, като газирана сода, може да ги задейства.

Хълцането обикновено си отиват в рамките на няколко минути, но понякога могат да засегнат някого с часове. Хълцането с продължителност по -дълго от 48 часа се класифицира като хронично и се счита за сериозно медицинско състояние.

Освен че е невероятно дразнещ, хроничните хълцания често нарушават съня и могат да затруднят ядене или пиене. Те понякога могат да имат сериозни последици, като изтощение, дехидратация и загуба на тегло.

причини

Въпреки че хроничните хълцания нямат ясна причина, лекарства или здравословно състояние могат да бъдат виновни. Докато хроничните хълцания са лесни за диагностициране, намирането на възможна основна причина може да отнеме много повече време и не винаги може да бъде възможно.

Хълцането е отчасти спазъм на диафрагмата, така че условията, които дразнят или възпалят тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част от тази част тази част Тялото, като пневмония или плеврит, може да бъде фактор за хронични хълцания.

Нервът, който контролира дишането, може да бъде повреден или раздразнен. Налягането също би могло да бъде поставено върху нерв другаде в тялото поради промяна в тялото, като бременност или отглеждане на тумор.

частта от мозъка, която контролира несъзнателните действия, като дишане, Може да спре да работи правилно, може би след инсулт или нараняване на главата. Заболявания, засягащи централната нервна система, като множествена склероза, могат да имат един и същ ефект.

Хроничното хълцане може да бъде симптом на стомашно -чревно заболяване, което засяга стомаха, гюлата, голямото и тънките черва, черния дроб, жлъчен мехур и панкреас. Някои примери включват:

 • Болестта на Крон
 • Стомашни язви

Има някои съобщения за хора, развиващи хронични хълцания, след като са били подложени на мозъчна операция на мозъка и стомашно -чревни процедури, като гастроскопия. Тези доклади предполагат, че медицинските интервенции върху части от тялото, свързани с хълцане, могат да предизвикат състоянието.

Някои лекарства са свързани с хронични хълцания. Те включват лекарства, използвани в комбинация, като химиотерапия и кортикостероиди, които се използват за лечение на някои състояния, включително тежки алергии и кожни заболявания.

лечение

като хронични хълцания са редки, там, там, там са редки, там е рядкост, там е рядкост, там е рядкост, там е рядкост, там е рядкост, там е рядкост, там е рядкост, там е рядкост, там е рядкост, е ограничено изследване на ефективно лечение и грижи.

лекарствата обикновено са ефективни при лечение на хронични хълцания, но е необходимо по -нататъшно изследване на основната причина, за да се определи как да се предотврати връщането на хълцането.

Администрацията по храните и лекарствата в САЩ одобри хлорпромазин за лечение на хронични хълцания. Транквиланти, мускулни релаксанти и успокоителни също могат да се използват за нарушаване на спазма, създавайки хълцането.

Понякога, лекарствата може да не работят, а операцията върху нерва, която контролира движението на диафрагмата.

Как да се справим с хроничните хълцания

Хроничните хълцания могат да окажат сериозно влияние върху ежедневието. Животът със състоянието може да бъде много стресиращ, причинявайки безпокойство и нарушаване на нормалните съчетания. В резултат на това опитът за поддържане на добро психическо и физическо здраве е от съществено значение.

Обясняването на въздействието на състоянието на колегите, приятелите и семейството, както и търсенето на тяхната подкрепа, може да помогне на някой да се справи със стреса.

Хроничните хълцания могат да затруднят съня или да накарат някой да се събуди през нощта. Тази липса на сън може да доведе до липса на енергия през деня, причинявайки изтощение, ако състоянието продължава дълго време.

Получаване на много почивка и подписване през деня, ако е възможно, може да помогне за предотвратяване на изтощение. Редовното упражнение е важно за здравословен начин на живот, но хората трябва да избягват дейности, които биха могли да бъдат твърде уморителни.

Хълцането може да затрудни яденето и пиенето, което може да доведе до липса на енергия, дехидратация, недохранване, или загуба на тегло. Може да е по -лесно да ядете по -малки количества храна през целия ден, а не да ядете по -големи ястия в редовно време.

горещи, пикантни храни и газирани напитки могат да влошат хълцането, така че хората трябва да ги избягват. Поддържането на бутилка вода под ръка и пиенето на малки количества редовно през целия ден може да помогне да се гарантира, че човек остава хидратиран.

Хората също трябва да са наясно с възможността за задушаване на храна или напитки. Приемането на малки https://harmoniqhealth.com/bg/ уста и дъвченето на храна старателно преди преглъщането може да помогне за предотвратяване на това.

Ако хроничните хълцания продължават дълго време, те могат да повлияят на цялостното здраве.

Едно проучване в хронични хълцания Установено е, че хълцането често се среща, когато хората са хоспитализирани и дават обща упойка преди операцията.

Когато това се случи, се притеснява, че загубата на сън и затруднено хранене, което причинява състоянието, може да забави процеса на възстановяване.

Хроничните хълцания могат да причинят гастроезофагеален рефлукс, при който стомашната киселина изтича в хранителната тръба. Това може да доведе до следните симптоми:

 • Неприятен вкус в устата
 • Болка при преглъщане
 • Блукане
 • Чувстващо чувство Болен
 • Лошият дъх

Лекарствата за гастроезофагеален рефлукс включват антиациди, вид лекарства без рецепта, които спомагат за намаляване на количеството на получената стомашна киселина. Предлагат се и по -силни лекарства, отпускани по лекарско предписание, като инхибитори на протонната помпа (PPI).

Използването на допълнителна възглавница за повдигане на главата в леглото и избягване на храна и напитки, които задействат киселини, също могат да помогнат.

Outlook

Хроничните хълцания са неприятни и могат да окажат значително влияние върху качеството на живот на човек.

От решаващо значение е да си почивате много почивка, да ядете и пиете малки количества редовно редовно и бъдете наясно с възможните усложнения, за да помогнете да се справите със състоянието. За щастие, лекарствата обикновено са ефективни при лечение на хронични хълцания.

Може да бъде трудно да се определи основната причина за състоянието. Лекарите трябва да извършват редица физически прегледи и тестове, за да диагностицират всяко здравословно състояние, което може да бъде отговорно за хроничните хълцания, за да се предотврати отново да се случи.

Прочетете тази статия на испански.

 • уши, нос и гърло
 • Стомашно-чревната/гастроентерология

Медицински новини днес имат строги насоки за снабдяване и черпят само от рецензирани изследвания, академични изследователски институции и медицински списания и списания и медицински списания и списания и медицински списания и медицински списания и списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания Асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата

Compare listings

Compare