Care sunt cele mai bune alimente fermentate?

 • 3 months ago
 • 1

Care sunt cele mai bune alimente fermentate?

Procesul de fermentare folosește microbi, cum ar fi bacteriile și drojdia, pentru a păstra alimentele. Aceste microorganisme benefice idealica pareri mănâncă zaharuri și pot susține sănătatea intestinului.

Proponenții fermentației susțin că este o modalitate ușoară de a adăuga bacterii benefice și alte organisme la intestin pentru a promova un microbiom intestinal sănătos. Unele cercetări au legat un intestin sănătos pentru o mai bună sănătate generală.

În acest articol, citiți despre unele dintre cele mai populare alimente fermentate și beneficiile acestora.

Lista de alimente fermentate

Alimentele fermentate din această listă sunt bogate în nutrienți sănătoși și ușor de încorporat într -o dietă echilibrată.

Kombucha

Kombucha este un tip de ceai negru îndulcit care folosește fermentația pentru a Promovează creșterea bacteriilor bune.

Bacteriile transformă zahărul în ceai la alcool. Drept urmare, Kombucha conține un nivel scăzut de alcool, dar nu suficient pentru a provoca intoxicație.

Autorii unui articol de recenzie despre Kombucha concluzionează că poate promova sănătatea sistemului imunitar și ar putea contracara și unele tulburări metabolice.

Produsele chimice pe care le produc bacteriile Kombucha includ antioxidanți. Antioxidanții contravine efectele radicalilor liberi, despre care experții cred că joacă un rol într -o mare varietate de boli, inclusiv cancer și inflamație cronică.

kefir

kefir este un produs lactat fermentat care este Similar cu iaurtul, dar are o consistență mai subțire. Unii oameni o beau, în timp ce alții preferă să se ridice cereale cu ea sau să o amestece în alte alimente.

kefir este bogat în proteine, ceea ce o face o opțiune bună pentru vegetarieni. Proteina poate ajuta, de asemenea, oamenii să se simtă mai plini mai mult timp, ceea ce poate ajuta la susținerea eforturilor de pierdere în greutate.

Conform unei analize din 2017, Kefir oferă beneficii probiotice, cum ar fi îmbunătățirea sănătății digestive. De asemenea, poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și să acționeze ca un agent antiinflamator, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste efecte.

miso și tempeh

miso și tempeh sunt bazate pe soia bazate pe soia Alimentele fermentate care sunt populare în gătitul japonez.

miso este cel mai bine cunoscut sub numele de ingredientul principal al ciorbei miso, în timp ce Tempeh este un înlocuitor popular de carne similar cu Tofu. Soia sunt bogate în proteine, așa că Tempeh și Miso sunt alegeri excelente pentru persoanele care nu mănâncă carne.

Cercetări din 2016 sugerează că procesul de fermentare soia poate elibera peptide benefice, care sunt aminoacizi care ajută la reglarea reglării funcțiile corpului. Aceste peptide bioactive pot:

 • Reduce riscul de diabet și cancer
 • combate infecțiile
 • Tensiunea arterială mai scăzută

H3> Oțet de cidru de mere

Oțetul de cidru de mere este un remediu popular popular care poate adăuga și aromă la salate, rețete și unele ceaiuri.

Pe lângă beneficiile sale de fermentare, autorii autori a unei revizuiri din 2014 a menționat că cercetările în modele de animale și tuburi de testare sugerează că oțetul de cidru de mere poate avea următoarele proprietăți:

legume fermentate

murături și usturoi sunt printre cele mai populare alimente fermentate fermentate . Aceste alimente sunt ușor de adăugat la salate, sandwich -uri și alte feluri de mâncare.

Multe legume sunt bogate în fibre și conțin vitamine și minerale importante. Legumele pe care oamenii le fermentează în mod obișnuit:

 • Okra
 • Verzi de muștar

Beneficiile alimentelor fermentate

toate Alimentele fermentate conțin bacterii potențial benefice, iar unele conțin alte organisme, cum ar fi drojdia. Acești microbi acționează ca probiotice, susținând sănătatea intestinului.

Beneficiile alimentelor fermentate pot include tratarea sau reducerea simptomelor:

 • Clostridium difficile, o infecție bacteriană
 • Diaree datorată antibioticelor
 • Diaree infecțioasă
 • Colită ulcerativă
 • Sindromul de colon iritabil
 • Boala Crohn

Ca un dezechilibru al microbiomului intestinal poate permite înmulțirii drojdiei, probiotice pot reduce riscul de infecții cu drojdie și de pumn, în special în urma tratamentului cu antibiotice.

dovezi mai slabe sugerează că bacteriile intestinale benefice benefice Poate juca un rol mai larg în sănătatea generală. Alimentele bogate în probiotice, cum ar fi produsele fermentate, ar putea reduce simptomele a numeroase afecțiuni, inclusiv:

 • Infecții ale tractului urinar
 • Probleme de sănătate respiratorie
 • Tulburări hormonale
 • Disfuncție de rinichi și hepatică
 • Cavități

Orice alimente făcute cu bacterii benefice oferă aceste beneficii, astfel încât persoanele care doresc să încerce probiotice poate alege dintr -o mare varietate de opțiuni.

Cum să citiți eticheta

Nu toate alimentele murate sunt fermentate. Este cel mai bine să verificați eticheta pentru a căuta mențiunea „bacteriilor vii”, „fermentate” sau „probiotice”.

alimente fermentate care conțin o gamă largă de bacterii sunt mai susceptibile să ofere o sănătate extinsă beneficii. Dacă este posibil, alegeți alimente fermentate care listează mai multe tulpini bacteriene diferite.

Unele alimente fermentate, cum ar fi murăturile, tind să fie bogate în sodiu. Oamenii preocupați de aportul lor de sodiu, în special de cei cu diabet și boli cardiovasculare, ar trebui să verifice conținutul de sodiu pe care îl listează etichetele.

alimentele fermentate de casă sunt nereglementate și este posibil să nu aibă etichete. Persoanele care caută beneficii specifice pentru sănătate de la alimentele fermentate ar trebui să aleagă opțiuni cumpărate de la magazin cu informații nutritive clare.

Cum să fermentezi alimentele la domiciliu

Există mai multe metode diferite de fermentare a alimentelor. Gustul alimentelor poate varia în funcție de metoda aleasă, de aceea este important să cercetăm ce proces este cel mai bun pentru fiecare aliment specific.

În general, oamenii pot fermenta alimente urmând acești pași:

 1. Pregătiți legumele prin tocarea sau mărunțirea lor. Unele legume pot avea un gust mai bun atunci când o persoană le fermentează întregi.
 2. Faceți o saramură. Cea mai ușoară metodă este să folosești o saramură de pornire care conține deja o cultură. În mod alternativ, un amestec de sare de mare și apă sau sare de mare, apă și zer poate funcționa. Utilizați între o jumătate dintr-o lingură (TBSP) și 1 lingură de sare pe cană de apă, în funcție de preferințele gustului.
 3. Puneți legumele într-un borcan sigilat, cum ar fi un borcan de zidărie. Acoperiți -le complet în saramură. Este important să scufundați pe deplin legumele pentru a le împiedica să se modeleze.
 4. Lăsați borcanul într -o locație cu o temperatură stabilă a camerei timp de câteva zile. Când amestecul începe să bubeze sau miroase a murături, este gata. Mutați -l la frigider. Mâncarea este acum gata de mâncare.
 5. Rezumat

  Ca și în cazul multor alimente de sănătate, alimentele fermentate nu sunt potrivite pentru toată lumea. Persoanele cu sisteme imunitare slăbite din cauza afecțiunilor de sănătate, cum ar fi HIV sau anumite medicamente ar trebui să evite alimentele fermentate de casă și să verifice cu un medic dacă este sigur să mănânce alimente fermentate cumpărate din magazin.

  chiar și bacterii bune pot afectează unele medicamente, așa că cel mai bine este să discutați cu un profesionist din domeniul sănătății despre problemele specifice de sănătate înainte de a face modificări alimentare semnificative.

  pentru majoritatea oamenilor, cu toate acestea, alimentele fermentate sunt un plus sigur și sănătos la o dietă echilibrată . Acestea pot fi antidotul perfect pentru problemele bacteriilor intestinale.

  • Gastrointestinal/gastroenterologie
  • Nutriție/Dietă

  Știri medicale de astăzi are orientări stricte de aprovizionare și orientări de aprovizionare stricte și Desenează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială

Compare listings

Compare