Moduri naturale de a -ți curăța plămânii

 • 3 months ago
 • 1

Moduri naturale de a -ți curăța plămânii

Tehnicile de curățare pulmonară pot beneficia de persoanele care fumează, persoanele care obțin o expunere regulată la poluarea aerului și cei cu afecțiuni cronice care afectează sistemul respirator, cum ar fi astmul, obstructivă cronică obstructivă cronică boala pulmonară și fibroza chistică.

Respirația în poluarea aerului, fumul de țigară și alte iritante pot deteriora plămânii și chiar pot provoca condiții de sănătate. Menținerea sănătății plămânilor este esențială pentru menținerea restul corpului sănătos.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), expunerea la poluarea aerului are ca rezultat 4,2 milioane de decese la nivel mondial în fiecare an. Fumatul de țigară este cauza morții pentru 1 din 5 persoane din Statele Unite.

Pe măsură ce plămânii sunt organe de auto-curățare, acest lucru înseamnă că pot începe să se vindece odată ce expunerea la poluanți se oprește.

În acest articol, discutăm unele dintre metodele pe care oamenii le pot folosi pentru a încerca să -și curețe plămânii.

Este posibil să vă curățați plămânii?

este Este posibil ca o persoană să -și „curețe” plămânii și să îmbunătățească sănătatea pulmonară. Cea mai bună modalitate pentru o persoană de a se asigura că plămânii lor sunt sănătoși este să evite toxinele dăunătoare, cum ar fi fumul de țigară și poluarea aerului.

În plus, o persoană poate încorpora, de asemenea, anumite comportamente ale stilului de viață, cum ar fi exercițiile fizice obișnuite și mâncarea bine.

după expunerea la poluanți pulmonari, pieptul unei persoane se poate simți plin, congestionat sau inflamat. Mucusul se adună în plămâni pentru a prinde microbi și agenți patogeni, ceea ce poate contribui la un sentiment de greutate.

Oamenii pot fi capabili să utilizeze tehnici specifice pentru a ajuta la ștergerea plămânilor mucusului și a iritanților pentru a ameliora congestia toracică și alte simptome incomode.

Unele dintre aceste metode pot deschide și căile respiratorii , îmbunătățiți capacitatea pulmonară și reduceți inflamația, ceea ce poate ajuta în continuare la reducerea efectelor poluanților pulmonari.

modalități de a șterge plămânii

mai jos, privim exerciții de respirație și schimbarea stilului de viață care poate ajuta la eliminarea excesului de mucus din plămâni și la îmbunătățirea respirației.

1. Terapia cu abur

Terapia cu aburi sau inhalarea cu abur, implică inhalarea vaporilor de apă pentru a deschide căile respiratorii și pot ajuta, de asemenea, la slăbirea mucusului. sau aer uscat. Acest climat poate usca mucoasele din căile respiratorii și poate restricționa fluxul sanguin.

În schimb, aburul adaugă căldură și umiditate în aer, ceea ce poate îmbunătăți respirația și poate ajuta la slăbirea mucusului în interiorul căilor respiratorii și plămânilor. Inhalarea vaporilor de apă poate oferi o ușurare imediată și poate ajuta oamenii să respire mai ușor.

Unele dovezi notează că inhalarea cu abur poate fi utilă pentru calmarea unei dureri în gât, slăbirea mucusului gros și oferă beneficii după ce a fost într -un mediu cu poluanți .

Această terapie poate fi o soluție temporară eficientă, dar cercetătorii trebuie să efectueze mai multe studii înainte de a înțelege pe deplin beneficiile terapiei cu aburi asupra sănătății pulmonare.

2. Tusea controlată

tuse este modul corpului de a expulza în mod natural toxinele pe care le -a prins în mucus. Tusea controlată slăbește excesul de mucus în plămâni, trimițându -l prin căile respiratorii.

Medicii pot recomanda persoanelor cu afecțiuni pulmonare, cum ar fi boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), să efectueze acest exercițiu pentru a -și ajuta să -și ștergă plămânii.

oamenii își pot curăța plămânii de exces de:

 • Situat pe un scaun cu umerii relaxați, păstrând ambele picioare plane pe podea
 • Filmarea brațelor peste stomac
 • Încet inhalând prin nas
 • Exhalând încet în timp ce se aplecă înainte, împingând brațele de stomac
 • tuse de două sau trei ori în timp ce expira, menținând gura ușor deschisă
 • inhalând lent prin nas
 • În odihnă și repetând după cum este necesar

3. Drenarea mucusului din plămâni

drenajul postural implică culcare în diferite poziții pentru a folosi gravitația pentru a îndepărta mucusul din plămâni. Această practică poate îmbunătăți respirația și poate ajuta la tratarea sau prevenirea infecțiilor pulmonare.

Tehnicile de drenaj postural diferă în funcție de poziția:

1. Pe spate

 • culcați -vă pe podea sau pe un pat.
 • Puneți perne sub șolduri pentru a vă asigura că pieptul este mai mic decât șoldurile.
 • Inhalați încet prin nas și expirați prin gură. Fiecare expirație ar trebui să dureze de două ori mai mult decât inhalarea, care se numește 1: 2 respirație.
 • Continuați câteva minute.

2. Pe partea dvs.

 • Stai pe o parte, sprijinind capul pe un braț sau o pernă.
 • Puneți perne sub șolduri.
 • Practicați 1 : 2 Model de respirație.
 • Continuați câteva minute.
 • Repetați pe cealaltă parte.

3. Pe stomacul tău

 • Puneți o stivă de perne pe podea.
 • culcați -vă cu stomacul peste perne. Nu uitați să păstrați șoldurile deasupra pieptului.
 • pliați brațele sub cap pentru sprijin.
 • Practicați modelul de respirație 1: 2.
 • Continuați pentru un Câteva minute.

4. Exercițiu

Nu numai că exercițiile fizice pot îmbunătăți sănătatea fizică și psihică a oamenilor și poate reduce riscul de multe afecțiuni de sănătate, dar poate ajuta și o persoană să își păstreze plămânii sănătoși.

forțe de exercițiu Mușchii să muncească mai mult, ceea ce crește rata de respirație a organismului, ceea ce duce la o aprovizionare mai mare de oxigen către mușchi. De asemenea, îmbunătățește circulația, ceea ce face organismul mai eficient în eliminarea excesului de dioxid de carbon pe care corpul îl produce atunci când se exercită.

Corpul va începe să se adapteze pentru a răspunde cerințelor de exerciții fizice. Mușchii vor învăța să folosească oxigenul mai eficient și să producă mai puțin dioxid de carbon.

Deși exercitarea poate fi mai dificilă pentru persoanele cu afecțiuni pulmonare cronice, acești indivizi pot beneficia și de exerciții fizice regulate. Este recomandabil ca persoanele cu afecțiuni precum BPOC sau astm să consulte un profesionist din domeniul sănătății înainte de a începe un nou regim de exerciții.

5. Ceaiul verde

ceaiul verde conține mulți antioxidanți care pot ajuta la reducerea inflamației din plămâni. Acești compuși pot proteja chiar țesutul pulmonar de efectele nocive ale inhalării de fum.

Un studiu din 2018 care implică peste 1.000 de adulți din Coreea au raportat că persoanele care au băut cel puțin două căni de ceai verde pe zi au avut o funcție pulmonară mai bună decât cei care nu au băut niciunul.

6. Alimentele antiinflamatorii

Inflamarea căilor respiratorii poate îngreuna respirația și poate face ca pieptul să se simtă greoi și congestionat. Mâncarea alimentelor antiinflamatorii poate reduce inflamația pentru a ameliora aceste simptome.

alimentele care ajută la combaterea inflamației includ:

 • Turmeric
 • Verzi cu frunze
 • Cireșele
 • măsline
 • Nucii
 • fasole
 • Lentils

Aflați mai multe despre dietele antiinflamatorii aici.

7. Percuția toracică

Percuția este o altă metodă care să ajute la eliminarea excesului de mucus din plămâni. Un terapeut profesionist în domeniul sănătății sau respirator va folosi o mână cupată pentru a atinge ritmic peretele toracic pentru a disloca mucusul prins în plămâni.

Combinarea percuției toracice și a drenajului postural poate ajuta la ștergerea căilor aeriene ale excesului de mucus.

precauții

După cum discută acest articol, în prezent nu există medicamente sau tratamente pentru a șterge în mod specific plămânii. În schimb, este recomandabil ca o persoană să încerce să evite potențialii poluanți.

Acest lucru poate include modificări de comportament, cum ar fi renunțarea la fumat, pentru a evita expunerea sau ajustarea dietei și obținerea de exerciții fizice regulate pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății pulmonare.

Ca atare, nu este recomandabil ca o persoană să încerce orice pastile sau metode de curățare a plămânilor care nu au dovezi științifice care să susțină pretențiile lor. Dacă o persoană dorește să -și îmbunătățească sănătatea pulmonară, își poate consulta medicul și poate solicita sfaturi.

Rezumat

Toxine din fumul de țigară sau poluarea aerului care intră în plămâni pot afecta întregul corp. În cele din urmă, aceste toxine devin prinse în interiorul mucusului. O bună sănătate respiratorie depinde dacă organismul elimină sau nu mucusul din plămâni și căi respiratorii.

Persoanele care au plămâni deteriorați pot avea un timp mai greu decât alții care elimină mucusul din sistemul lor. Condițiile cronice, cum ar fi BPOC, astmul și fibroza chistică, provoacă o producție de mucus în exces sau mucus neobișnuit de gros care pot înfunda plămâni.

tehnici de curățare pulmonară, inclusiv drenaj postural, percuție toracică și exerciții de respirație, pot, pot, pot, exerciții respiratorii Ajută la distribuirea mucusului din plămâni și căi respiratorii. Terapia cu aburi poate oferi o ușurare temporară persoanelor care suferă de congestie sau afecțiuni respiratorii cronice.

Exercitarea în mod regulat, consumarea de ceai verde și consumul de alimente antiinflamatorii sunt schimbări de stil de viață care pot îmbunătăți sănătatea pulmonară și scade riscul de a Condiții de sănătate.

Citiți articolul în spaniolă.

 • Sistem pulmonar
 • Fumatul/renunțarea la fumat

Știri medicale astăzi astăzi Are linii directoare stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice https://produsrecenzie.top/dr-derm/ și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială

Compare listings

Compare